Warm licht, eerlijk materiaal

Ik geloof in het belang van design met een eerlijk verhaal. Dat mooi is en goed voor een groene wereld. Daarom zijn alle producten gemaakt van gerecycled en hernieuwbaar materiaal. Met de designlampen van Luuxoo ben je zo verzekerd van iets moois voor je huis dat oprecht groen en met de hand geproduceerd is.

Hoe worden de lampen gemaakt?

De lampen van karton worden gemaakt door ringen uit te snijden en deze op elkaar te lijmen. In een van de ringen wordt de houder voor de fitting uitgesneden. De totale lampenkap is hierdoor van karton. In theorie kan de kap dus bij het oud papier en kun je de pendel apart hergebruiken. Maar tot nu toe wil iedereen die een lamp van Luuxoo heeft hem gewoon blijven gebruiken.

Van welk karton worden de lampen gemaakt?

Al het karton voor de lampen wordt verzameld bij supermarkten in de buurt. In de meeste dozen heeft verpakt fruit gezeten. Dit zijn schone, onbeschadigde dozen van golfkarton die heel stevig zijn. Vaak komen ze oorspronkelijk uit Spanje en Griekenland. Als je goed kijkt naar de lampen vind je aan de binnenkant wel iets terug van de print die op de dozen stond.

Waar worden de lampen gemaakt?

Alle lampen worden in Arnhem gemaakt. Het karton voor de lampen komt uit Arnhemse supermarkten en ook de andere materialen die gebuikt worden bij de productie komen van dichtbij. Hierdoor hoeven er weinig kilometers gemaakt te worden en wordt nagenoeg alles per fiets gedaan. Groen en gezond.

Wat betekent Luuxoo?

Luuxoo is afgeleid van het woord lux dat in het Latijn licht betekent. Luuxoo staat voor spelen met vrolijk warm licht.

Luuxoo voor een duurzame wereld

  •  De lampen van Luuxoo stimuleren het gebruik van energiezuinige lampen. Ze helpen je om het soms ongezellige licht van energiezuinige lampen om te toveren naar warm licht.
  •  De lampen zijn gemaakt van hergebruikt of hernieuwbaar materiaal.
  •  Lijm, brandvertragend middel en zeep voor het vilten van wol zijn milieuvriendelijk.
  •  Het transport van materialen en bestellingen gaat per fiets(kar) en soms per deelauto.
  •  Luuxoo maakt gebruik van groene stroom, groene inkt, een groene bank en een groene server.

naam

Bewaren

Verstuur een bericht

Wil je nieuws over Luuxoo volgen? Heb je een vraag? Je kunt het hieronder laten weten.

Jouw naam (noodzakelijk)

Jouw e-mailadres (noodzakelijk)

Onderwerp

Jouw bericht